Niels van den Berg (12) uit Helden, voert met WWF actie voor de zeeschildpad

Print
Niels van den Berg (12) uit Helden, voert met WWF actie voor de zeeschildpad

Niels van den Berg (12) uit Helden, voert met WWF actie voor de zeeschildpad Afbeelding: Loraine Bodewes

Helden -

Zweden heeft Greta, Limburg heeft deze kanjers... Zomaar een aantal jongeren die de wereld een stukje mooier maken. Maak plaats voor een nieuwe generatie wereldverbeteraars!

Niels (12) voert al sinds zijn zevende ieder jaar actie voor een bedreigde diersoort. „Voor mijn zevende verjaardag kreeg ik van mijn ouders een lidmaatschap van het Wereld Natuur Fonds cadeau. Sindsdien voer ik elk jaar actie voor een bedreigde diersoort. De eerste keer haalde ik 84 euro op bij vrienden en familie voor de olifant. Een jaar later heeft de hele school meegeholpen met een flessenactie en verzamelden we 826 euro voor de haai. Ik ging toen alle klassen van de basisschool af om te vertellen waarom het zo belangrijk was om de diersoort te redden. Spannend? Nee hoor, ik vind het niet eng om voor de klas te staan.”

Lees hier het hele verhaal van Niels en drie andere jonge, Limburgse wereldverbeteraars.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →