Opnieuw poederbrief bij Belgisch ministerie

Print
Opnieuw poederbrief bij Belgisch ministerie

Afbeelding: AFP

Bij een Belgisch ministerie is weer een poederbrief bezorgd. Vorige week waren enkele kantoren en ministeries ook doelwit. Het gaat nu om het departement van Buitenlandse Zaken.

Vorige week vrijdag kwamen bij de kantoren van de Belgische premier en een reeks ministers in Brussel al poederbrieven binnen. Die bevatten bloem en waren dus onschadelijk, meldt het Openbaar Ministerie in de Belgische hoofdstad.

Lees ook: Premier en ministers België ontvangen poederbrief

De straat waar het ministerie van Buitenlandse Zaken is gevestigd is uit voorzorg afgesloten voor publiek. De maandag bezorgde brief wordt opgehaald en onderzocht. Medewerkers die ermee in aanraking zijn gekomen, zijn ter plaatse ontsmet. Het ministerie ontving afgelopen vrijdag ook al een brief met wit poeder, dat dus bloem bleek te zijn.

Bij de Waalse regering in Namen en kabinetten van Waalse ministers kwamen vorige week donderdag ook poederbrieven binnen. Of er een verband is met de Brusselse brieven wordt nog onderzocht.

Wie er achter zit en wat het motief is, is onduidelijk. De federale politie heeft op alle plekken sporenonderzoek uitgevoerd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen