Vrachtwagenchauffeur vindt vastgebonden puppy langs A2 bij Weert

© Facebook dierenambulance Brabant Noord-Oost

Een vrachtwagenchauffeur heeft in de nacht van zondag op maandag een puppy langs de snelweg A2 gered. Vanuit zijn ooghoek zag hij iets bewegen op de vluchtstrook. ‘’Toen ik dichterbij kwam zag ik dat het beestje was vastgebonden.’’

Redactie

UPDATE: Man verzon verhaal over vastgebonden puppy langs A2 om van hond af te komen

De chauffeur van supermarkt Jumbo zag de pup op de A2 ter hoogte van Weert langs de snelweg wandelen. „Ik zette mijn vrachtwagen stil en stapte uit om het beestje te helpen. Toen zag ik dat het beestje een riempje om had”, vertelt de chauffeur tegen Omroep Brabant . „Daarmee zat ze vastgebonden aan een paaltje. Zo kon ze tenminste niet de weg oplopen”

De chauffeur heeft de puppy meegenomen in zijn truck. Bij thuiskomst heeft hij vervolgens de dierenambulance gebeld.

Zwart vlekje op de staart

De hond is gecontroleerd, maar bleek geen registratiechip te hebben, meldt de dierenambulance Brabant Noord-Oost.

© dierenopvang Maasland

De pup, een teefje met een zwart vlekje op de staart, is overgebracht naar dierenopvang Maasland in Oss. Hier kan de rechtmatige eigenaar zich melden.

© dierenopvang Maasland

Chip- en registratieplicht

Sinds april 2013 geldt er een chip- en registratieplicht voor honden. Pups moeten binnen zeven weken na de geboorte gechipt worden. Daarnaast moet de chip binnen acht weken na de geboorte geregistreerd zijn. Op deze manier is makkelijk de eigenaar van een hond te achterhalen.