Avonturen van Moppereend in voorleesvoorstelling

Voorlezen prikkelt de fantasie en bevordert het taalgevoel. © Harry Heuts

De avonturen van Moppereend staan centraal tijdens interactieve voorleesvoorstellingen in Bibliocenter Nederweert en Weert. De voorstellingen op respectievelijk 22 en 25 januari zijn in het kader van de Nationale Voorleesdagen die 22 januari starten.

Redactie

Deze dagen worden georganiseerd om ouders te stimuleren om voor te gaan lezen aan kinderen. Dit jaar staat het met het Prentenboek van het jaar centraal: Moppereend. Dit is geschreven door Joyce Dunbar, geïllustreerd door Petr Horácek en vertaald door Jesse Goossens.

Moppereend gaat in dit boek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het chagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven Moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog. Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.

De voorstelling in Nederweert is op woensdag 22 januari om 16.00 uur. In Weert is Moppereend op zaterdag 25 januari om 10.30 uur te gast. Deelname is gratis en voor kinderen van ongeveer 3 t/m 5 jaar en hun ouders. Aanmelden kan op www.bibliocenter.nl/moppereend.