Geen vuurwerk in Kerkrade?

© Toponderzoek - Vuurwerkshow

Het jaar 2020 is knallend van start gegaan. De jaarwisseling staat in het teken van gezelligheid, oliebollen en goede voornemens. Voor een deel van de mensen is deze feestelijke avond niet compleet zonder vuurwerk. Maar is iedereen even blij met vuurwerk? De discussie is momenteel volop in het nieuws. Hoe gaat onze oudejaarsavond in het nieuwe decennium eruitzien? Wij zijn benieuwd naar jouw mening.

Toponderzoek

AfsteektijdenTijdens de jaarwisseling mag je tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur knal- en siervuurwerk afsteken. Toch is het niet overal meer een vanzelfsprekendheid. Zo ook niet in de gemeente Kerkrade. De roep om een landelijk vuurwerkverbod neemt sinds de afgelopen jaarwisseling steeds meer toe, maar Limburgse gemeenten worstelen hier nog mee. De vraag is dan ook: hoe denken jij en jouw gemeente in Limburg over een mogelijk vuurwerkverbod?

Onderzoeksbureau Toponderzoek wil hierbij graag ondersteunen. We zijn benieuwd naar de stem van de inwoners van Kerkrade. Geef jouw mening over vuurwerk. Hoe denk jij over de afsteektijden? Hoe sta jij tegenover het instellen van vuurwerkvrije zones? Wat is volgens jou een ideale jaarwisseling?

Start hier het onderzoek over vuurwerk in Kerkrade, geheel anoniem: enquete.toponderzoek.com/