Berlijn

Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa draait recordjaar: 145 miljoen passagiers in 2019

Print
Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa draait recordjaar: 145 miljoen passagiers in 2019

Afbeelding: EPA

Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa heeft in 2019 een recordaantal passagiers vervoerd. In totaal stapten ruim 145 miljoen reizigers in bij de vliegtuigen van het bedrijf, een stijging van 2,3 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Met name bij de luchthavens van Zürich, Wenen en München was groei van het aantal passagiers te zien. Frankfurt, de belangrijkste uitvalbasis van Lufthansa, liet een bescheiden toename zien. Lufthansa is ook de moederonderneming van bijvoorbeeld Eurowings, Swiss en Austrian Airlines. De bezettingsgraad van de vliegtuigen van de groep lag vorig jaar op 82,5 procent.

Rivaal Air France-KLM meldde onlangs voor 2019 eveneens een recordaantal passagiers. Bij de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie, inclusief Transavia, ging het om 104 miljoen reizigers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen