Vertrekkend DSM-topman Feike Sijbesma uitgeroepen tot ‘Spreker van het jaar’

Feike Sijbesma. © EPA

Feike Sijbesma, vertrekkend topman van speciaalchemiebedrijf DSM, is door het Maastrichtse sprekersbureau Assemblee Speakers uitgeroepen tot ‘Spreker van het jaar’.

onze verslaggever

Sijbesma heeft volgens de jury als topman bewezen dat duurzaamheid en groei kunnen en moeten samengaan. „Hij wist met visie en met ‘menselijk en duidelijk’ leiderschap een multinational op een duurzame manier te veranderen”, aldus Assemblee Speakers.

De DSM-topman krijgt de prijs, een bronzen beeld van de Romeinse wijsgeer Cicero, ook voor zijn inzet voor maatschappelijke vraagstukken. „We hebben deze keer als sprekersbureau echter ook gekeken naar de impact die sprekers kunnen en moeten maken voor een betere en duurzame wereld”, zegt Maurice van der Kant, directeur van Assemblee Speakers. „Sijbesma verspreidt niet alleen vooruitstrevende ideeën in Nederland, maar wil ook impact maken in het buitenland: op de samenleving, het bedrijfsleven, klimaat en honger.”

De award wordt sinds 2007 uitgereikt door Assemblee Speakers. Eerdere winnaars waren onder anderen Jeroen Dijsselbloem, Jan Terlouw, Peter van Uhm, Jan Rotmans en Ruud Koornstra.

Sijbesma legt medio februari zijn taken neer als hoogste bestuurder bij DSM, waar hij dertien jaar aan het roer stond.