Award

Vertrekkend DSM-topman Feike Sijbesma uitgeroepen tot ‘Spreker van het jaar’

Print
Vertrekkend DSM-topman Feike Sijbesma uitgeroepen tot ‘Spreker van het jaar’

Feike Sijbesma. Afbeelding: EPA

Maastricht -

Feike Sijbesma, vertrekkend topman van speciaalchemiebedrijf DSM, is door het Maastrichtse sprekersbureau Assemblee Speakers uitgeroepen tot ‘Spreker van het jaar’.

Sijbesma heeft volgens de jury als topman bewezen dat duurzaamheid en groei kunnen en moeten samengaan. „Hij wist met visie en met ‘menselijk en duidelijk’ leiderschap een multinational op een duurzame manier te veranderen”, aldus Assemblee Speakers.

De DSM-topman krijgt de prijs, een bronzen beeld van de Romeinse wijsgeer Cicero, ook voor zijn inzet voor maatschappelijke vraagstukken. „We hebben deze keer als sprekersbureau echter ook gekeken naar de impact die sprekers kunnen en moeten maken voor een betere en duurzame wereld”, zegt Maurice van der Kant, directeur van Assemblee Speakers. „Sijbesma verspreidt niet alleen vooruitstrevende ideeën in Nederland, maar wil ook impact maken in het buitenland: op de samenleving, het bedrijfsleven, klimaat en honger.”

De award wordt sinds 2007 uitgereikt door Assemblee Speakers. Eerdere winnaars waren onder anderen Jeroen Dijsselbloem, Jan Terlouw, Peter van Uhm, Jan Rotmans en Ruud Koornstra.

Sijbesma legt medio februari zijn taken neer als hoogste bestuurder bij DSM, waar hij dertien jaar aan het roer stond.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen