Marcel Bergmans nieuwe Kestieëlhieër van de Beesterbolle uit Weert

Kastieëlhieër Marcel I en zijn gezelschap. © VV de Beesterbolle

De 52-jarige Marcel Bergmans is geïnstalleerd als de nieuwe kestieëlhieër van de Beesterbolle uit Weert.

Redactie

De nieuwe voorganger werd 52 jaar geleden geboren op de Irenelaan in het rijk van de Vêrkusköp. Vastelaovendj is hem met de paplepel ingegeven, want vader Harry Bergmans was een van de oprichters van de Kauvers waar Marcel jaren lid van is geweest. Later is hij overgestapt naar de Spelbraekers en deed jaren actief mee aan de optocht en het toet- en blaosfieëst.

In het dagelijkse leven is kestieëlhieër Marcel als zelfstandig business intelligence specialist bezig met technologische vraagstukken. Zijn Ierse vrouw Joan heeft hij leren kennen op een vakantie in Mallorca. Ze zijn al meer dan 25 jaar getrouwd en wonen samen met dochters Shannon (20) en Sinead (17) op de Graanmolen.

Kestieëlhieër Marcel heeft als hobby’s hardlopen, fietsen op de racefiets en natuurlijk feesten en vastelaovendj vieren. Hij wordt bijgestaan door vier adjudanten: Jeroen de Vreeze, Peter Koole, Ron Vonken en Ger Comyns.

Marcel heeft de orde van de ‘slumme pul’ ingesteld onder het devies: “Met vul kabaal en gebrul, dreenke vae uut miêne slumme pul!”.