Vuurwerkprotest Malieveld op losse schroeven na bedreigingen

Print
Vuurwerkprotest Malieveld op losse schroeven na bedreigingen

Afbeelding: Robin Utrecht

Opnieuw zorgt de vuurwerkdiscussie voor flink wat frictie. Het beheer van de snelgroeiende Facebookgroep ‘Vuurwerkprotest Malieveld’ heeft meerdere bedreigingen ontvangen naar aanleiding van hun plannen om op 4 april te gaan protesteren op het Malieveld in Den Haag.

Na de zoveelste turbulent verlopen jaarwisseling was de maat vol voor de oprichters van Facebookgroep ‘Vuurwerkprotest Malieveld’. Kort na oud en nieuw besloten ze over te gaan tot actie en te protesteren op het Malieveld. Dat idee kon op veel steun rekenen: in rap tempo steeg het aantal leden van de Facebookgroep tot bijna elfduizend.

Confrontatie

Bij een deel van de pro-vuurwerkgemeenschap zorgde het plan voor grote onvrede. Het beheer van de Facebookgroep ontving in de afgelopen dagen meerdere bedreigingen met de boodschap om het protest af te blazen. Als dit niet zou gebeuren, zou het op het Malieveld tot een confrontatie tussen de twee kampen komen. Het gebruik van vuurwerk zou dan niet worden geschuwd.

Inmiddels is aangifte gedaan van bedreiging en is het onduidelijk of het protest nog doorgaat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen