Winterexpositie in Galerie JoLi

Print
Winterexpositie in Galerie JoLi

Detail uit een werk van Erik Pluis. Afbeelding: Galerie JoLi

Berg -

Galerie JoLi, een nieuwe galerie aan de Holsberg 81a in Berg aan de Maas, toont werken van drie kunstenaars uit Limburg. Aart-Jan Moerman exposeert met reliëfs, Piet van Bragt met tekeningen en Erik Pluis met Epoxy schilderijen.

Aart-Jan Moerman maakt abstracte, witte, betoverende reliëfs die rust, orde en regelmaat uitstralen. De geometrische patronen blijven boeien door hun licht- en schaduwspel bij wisselend licht.

Piet van Bragt componeert zijn fraaie tekeningen met lijnen, vlakken, structuren en onleesbaar geschreven teksten. Het zijn abstracte weergaven van gedachten, ze geven iets weer van zijn persoonlijkheid. Experimenteren is belangrijk en is het begin van een ontdekkingsreis, waarbij onbekend is wat hij onderweg tegenkomt en hoe het gaat eindigen.

Erik Pluis maakt abstracte schilderijen. Verf wordt afgewisseld met epoxy lagen, dit geeft een gesuggereerde en daadwerkelijke diepte. Zijn expressionistische werken ontstaan door gestuurd toeval en intuïtie. Het combineren van verschillende verfsoorten en mediums geeft een boeiend samenspel van kleuren.

Galerie JoLi is open op donderdag van 13.00 tot 20.00 uur, op vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur en de eerste en derde zondag van de maand van 13.00 tot 18.00 uur. Daarnaast open op afspraak. De expositie loopt tot en met zondag 2 februari 2020.

Kijk voor meer informatie op de website of kijk eens op Facebook.