Jonge Hoensbroekse stadsprins start met toer langs schooljeugd

Sjtadsprins Niels I va Gebrook. © Foto Vroemen

Het zijn de hoogtijdagen voor de kersvers uitgeroepen prins. We vragen hem het hemd van het lijf. Vandaag: Niels I (van Rooijen), de Hoensbroekse stadsprins van CCH Gebrook.

Frank Benneker

Je hebt inmiddels je eerste dagen als prins van Hoensbroek erop zitten. Hoe bevalt dat?

„Ik heb maandag een toer langs alle scholen van Hoensbroek gedaan. Dat was geweldig. Ze zijn enorm enthousiast en stellen leuke vragen. Waar mijn veren vandaan komen bijvoorbeeld. Die zijn van een fazant.”

Over jeugd gesproken: je bent zelf één van de jongste prinsen die Hoensbroek gehad heeft.

„Dat klopt, met mijn 25 jaar ben ik jong voor een prins. Ik vind het erg leuk om de jongeren bij de vastelaovend te betrekken. Dat zijn de mensen die over twintig of dertig jaar de carnaval trekken.”

Wat doet Niels I als hij geen prins is en gewoon als Niels van Rooijen door het leven gaat?

„Ik woon samen met mijn vriendin Eline. Voor mijn werk ben ik opticien en actief als contactlensspecialist en manager bij Eye Wish in Heerlen. Ik maak woensdag de overstap om manager van de vestiging in Kerkrade te worden. Die timing is niet super nu ik net prins ben geworden, maar het is te combineren. Tegen deze kans kon ik geen nee zeggen. Overigens werkt het bedrijf goed mee en krijg ik de ruimte om mijn prinsenschap in te vullen.”

En hoe kennen ze je in Hoensbroek op het gebied van carnaval?

„Mijn ouders zitten bij de Breuker Geist, dus je kunt je voorstellen dat ik carnaval met de paplepel kreeg ingegoten. Ik vier dus van jongs af aan carnaval in Gebrook en heb ook meerdere keren aan het Breuker vastelaovesleedjeskonkoer meegedaan.”

De receptie voor prins Niels I vindt zondag 19 januari van 18.30 tot 21.30 plaats in Kasteel Hoensbroek.