Limburgse landschappen te zien in Ipomal Galerie

Schepping/De brug, een werk van Pierre Eijgelshoven. © Ipomal Galerie

Pierre Eijgelshoven exposeert Limburgse Landschappen in Ipomal Galerie in Landgraaf.

Redactie

Limburgse Landschappen is een schilderijenexpositie van Eijgelshoven. De expositie duurt tot en met 16 februari en is te zien op vrijdag van 17.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Op 25 en 26 januari evenals op 8 en 9 januari 2020 is Pierre Eijgelshoven zelf aanwezig in de galerie.

Pierre Eijgelshoven is geboren in Waubach in 1945, studeerde economie aan de Katholieke Hogeschool Tilburg, was universitair hoofddocent economie en openbare financiën aan de Rechtenfaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen, doctorsbul in 1982. Hij is gehuwd met Myra Römer, studerend aan de R.K. Akademie voor Beeldende en Bouwende Kunsten Tilburg en door haar begeleid bij het schilderen.

„Verf, verf en nog eens verf. Een schilderij is voor mij een in verf gegoten fantasie. ‘Schilderij’ is ingeburgerd, maar ik spreek liever van schildering. Een schildering is nooit af. Alle verfstreken die ik op het doek zet hebben geen einde, omdat de fantasie continu is voor zowel mij, als schilder, als voor de kijker, waarbij het er niet toe doet of de kijker al dan niet historisch geschoold is”, aldus de kunstenaar.

Ipomal Galerie ligt aan de Charles Frehenstraat 5 in Landgraaf. Zie voor meer informatie: www.ipomal-galerie.nl