Raadslid Jeroen Goubet stapt over naar Weert Lokaal

Karin Duijsters en Jeroen Goubet stapten in oktober 2018 uit de SP en gingen verder als Fractie Goubet-Duijsters. © Facebook

Raadslid Jeroen Goubet van de Fractie Goubet-Duijsters stapt per direct over naar Weert Lokaal (WL). WL krijgt daarmee 13 van de 29 zetels in de gemeenteraad.

Leon Janssen

Goubet stapte in oktober 2018 samen met raadslid Karin Duijsters uit de SP, samen vormden ze de Fractie Goubet-Duijsters. Ook wethouder Paul Sterk stapte toen uit de SP en ging als partijloos bestuurder verder.

Blok

Na afgelopen zomer maakten Goubet en Duijsters bekend dat ze met andere partijen een sterk links blok wilden vormen in de Weerter gemeenteraad. Aanvankelijk gaf D66 aan mee te willen doen, maar enkele maanden later koos deze partij er toch voor zelfstandig verder te gaan.

Volgens Goubet was daarmee de poging een links blok te vormen mislukt. Hij besloot daarop zich bij Weert Lokaal aan te sluiten. Hij maakte zijn overstap maandagmiddag aan het gemeentebestuur van Weert bekend.

Prettig

„Met Weert Lokaal, een partij met veel politieke kleuren, kon ik altijd prettig samenwerken”, zegt Goubet. „In de afgelopen tien jaar heb ik de mensen en de koers van Weert Lokaal goed leren kennen. Na het afscheid van de SP heb ik me voorgenomen heb om niet meer voor een landelijke partij actief te willen zijn. Het was daarom een logische keuze om in gesprek te gaan met Weert Lokaal.”

Karin Duijsters gaat als eenmansfractie verder.