Hulp nodig bij opknappen oude boomgaard bij Nuth

Print
Hulp nodig bij opknappen oude boomgaard bij Nuth

Afbeelding: Buurtvereniging Hellebroek

Nuth -

Een groep vrijwilligers van IVN Nuth en Buurt Vereniging Hellebroek knapt een oude fruitwei en een hooiland op in de Hellebroeker Beemden bij Nuth.

De stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) ondersteunt hen met advies en de uitleen van gereedschappen.

Halverwege 1900 waren hier nog open weiden, maar die zijn in bos veranderd. De tientallen oude fruitbomen werden verdrongen door bomen en overwoekerd door bramen.

De vrijwilligers rooien bomen en bramen, leggen nieuwe hagen aan en planten jonge fruitbomen. Basisschool Bolster en de scouting helpen geregeld mee, maar de groep kan nog wel wat hulp gebruiken. Er wordt in het najaar en voorjaar vier keer een zaterdagochtend gewerkt van 10.00 tot 13.00 uur. De eerstvolgende werkochtend is op 18 januari. Meer informatie is te krijgen bij Buurt Vereniging Hellebroek via info@hellebroek.nl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →