Automobiliste niet schuldig aan aanrijding Aart Staartjes

Print
Automobiliste niet schuldig aan aanrijding Aart Staartjes

Aart Staartjes blaast het verhaaltje uit. Afbeelding: ANP Kippa

De automobiliste die bij het ongeluk van Aart Staartjes betrokken was, heeft geen schuld aan de aanrijding.

Een woordvoerder van de politie Noord-Nederland heeft een bericht hierover van Omrop Fryslân bevestigd. Het vermoeden is dat Aart Staartjes de auto van de vrouw over het hoofd zag.

Lees ook: Aart Staartjes: een man die geen kindervriend wilde heten

Staartjes (81) overleed zondag aan de gevolgen van het verkeersongeval dat op vrijdag plaatsvond. Het onderzoek naar de botsing in Leeuwarden is afgerond. Daaruit blijkt dat Staartjes met zijn brommobiel een weg insloeg waar toen juist de automobiliste aan kwam rijden. De vrouw heeft nog geremd, maar kon het voertuig van ‘Meneer Aart’ niet meer ontwijken.

Lees ook: BN’ers verslagen na overlijden Aart Staartjes: ‘Hij ís Sesamstraat’

Zij reed niet te hard, aldus de politie. Staartjes werd door de aanrijding uit zijn voertuig geslingerd en raakte zwaargewond.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen