Ford Mustang van Steve McQueen in ‘Bullitt’ verkocht voor 3,7 miljoen dollar

De originele Ford Mustang Bullitt. © Mecum/AD

De Ford Mustang waarin Steve McQueen rondreed in de film Bullitt, is geveild voor 3,4 miljoen dollar. Het is daarmee de duurste Mustang ooit.

Erik Kouwenhoven

De hamer viel uiteindelijk tijdens de Mecum Auctions in Kissimmee, Florida na maanden van spanning omtrent het verkoopbedrag. De Ford Mustang GT uit 1968 is namelijk ‘s werelds meest beroemde muscle car, maar wat dat zou betekenen voor de verkoopprijs was tot voor kort moeilijk in te schatten.

Lees ook: Brengt deze Ford Mustang over drie dagen vijf miljoen dollar op?

Volgens Mecum Auctions is dit het enig overgebleven exemplaar van twee Highland Green 1968 Ford Mustangs GT 390 Fastback. Beiden exemplaren hadden 325 pk sterke big block V8’s en een vierversnellingsbak. Na afloop van de film werd de auto verkocht aan studiomedewerker, Robert Ross, die de auto gebruikte als dagelijkse auto.

Uiteindelijk kwam de auto terecht bij ene Robert Kiernan uit New Jersey. Hij kocht de auto in 1974 voor $ 6000. Steve McQueen probeerde vervolgens de auto van Kiernan te kopen, maar Kiernan weigerde. Toen in 1980 de koppeling de geest gaf, belandde de auto in de schuur. De zoon van de inmiddels overleden Kiernan besloot de auto te veilen. De naam van de nieuwe koper is niet bekendmaakt.