Schandaal op universiteit Groningen: medewerkers sluisden 1,2 miljoen weg

Print
Schandaal op universiteit Groningen: medewerkers sluisden 1,2 miljoen weg

Exterieur van de Rijksuniversiteit Groningen. Afbeelding: ANP

Drie medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben naar schatting 1,2 miljoen euro aan publiek geld weggesluisd van de universiteit naar een eigen stichting.

Dat heeft het bestuur van de Faculteit der Letteren bekendgemaakt in een brief die in handen is van de NOS.

Tegen de drie, die allemaal verbonden waren aan de letterenfaculteit, zijn volgens het bestuur ‘arbeidsrechtelijke maatregelen’ genomen. Een van hen is ontslagen. Ook is aangifte gedaan van subsidiefraude en valsheid in geschrifte.

Grote twijfels

Vorig jaar maart schorste de universiteit het drietal al, nadat er grote twijfels waren gerezen rond de financiering van de stichting Network on Humanitarian Action, die geen banden heeft met de RUG maar wel stond ingeschreven op het adres van de letterenfaculteit.

De stichting was, zonder medeweten van de universiteit, opgericht om wetenschappelijke activiteiten te ontwikkelen voor een Europees universitair programma voor studenten die hulp willen bieden in crisisgebieden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen