Handballers bij EK-debuut uitgeschakeld in groepsfase

Print
Handballers bij EK-debuut uitgeschakeld in groepsfase

De Nederlandse handballers konden op het EK niet voor een stunt zorgen tegen Spanje. Afbeelding: EPA

De Nederlandse handballers zijn op het Europees kampioenschap in de groepsfase uitgeschakeld. De EK-debutant kon tegen titelverdediger Spanje niet voor een stunt zorgen: 25-36.

Oranje kan desondanks met opgeheven hoofd het Noorse Trondheim verlaten. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson had het niet getroffen met een loodzware poule, waarin het aan topploegen Spanje en Duitsland werd gekoppeld.

Nederland begon het toernooi met een nederlaag tegen Duitsland (32-23), waarna tegen Letland voor het eerst in de handbalhistorie een wedstrijd op een groot toernooi werd gewonnen door Oranje (32-24). Spanje bleek vervolgens in het afsluitende groepsduel simpelweg een paar maatjes te groot.

Kay Smits uit Geleen was wederom topscorer met acht doelpunten, Luc Steins uit Voerendaal was vijfmaal trefzeker.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen