AZ-stadion krijgt in zomer nieuw dak

Print
AZ-stadion krijgt in zomer nieuw dak

Afbeelding: ANP

AZ speelt het seizoen uit zonder dak op het AFAS Stadion. Het nieuwe dak wordt deze zomer geplaatst, zei algemeen directeur Robert Eenhoorn van de Alkmaarse club op de nieuwjaarsreceptie.

Het stadion van AZ kon lang niet worden gebruikt, omdat begin augustus een deel van het dak tijdens een zuidwesterstorm instortte. Pas op 15 december vond de gemeente Alkmaar het veilig genoeg om het stadion weer te gebruiken voor voetbalwedstrijden.

Het nieuwe dak krijgt overal dezelfde hoogte. “Dat geeft ons de mogelijkheid meer zitplaatsen te creëren, dat willen we graag. We moeten dan nog wel kijken naar het parkeren”, zei Eenhoorn. Voor de langere termijn heeft AZ nog meer plannen met het stadion. “In fase 2 willen we twee tribunedelen, waaronder de hoofdtribune, doortrekken naar het veld. Dat kunnen we pas volgende zomer aanpakken, maar de financiering is wel rond. Uiteindelijk willen we ook de andere twee tribunedelen nog doortrekken, maar dat is fase 3.”

Eenhoorn liet op de nieuwjaarsreceptie weten dat AZ deze winterse transferperiode geen spelers zal verkopen. Hij besefte dat AZ er bijzonder goed voorstaat op de tweede plaats, drie punten achter koploper Ajax. Het woord kampioenschap nam de directeur niet in zijn mond. “Ik denk dat het terecht is waar we staan en dat willen we zeker zo houden.”

Luister hier naar de nieuwste aflevering van de Voetbalpodcast van De Limburger:

Alles over de derby en zo komen Fortuna en VVV uit de winterstop | Voetbalpodcast #39. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen