Openhartige Frits Wester: alcohol heeft veel dingen kapotgemaakt

Print
Openhartige Frits Wester: alcohol heeft veel dingen kapotgemaakt

Frits Wester Afbeelding: AD/RTL/Jinek

Frits Wester heeft veel kapotgemaakt met zijn alcoholverslaving. Dat bekende hij maandagavond, zichtbaar emotioneel, aan tafel bij Eva Jinek. De politiek verslaggever, die vanaf dinsdag weer aan de slag gaat voor RTL Nieuws, hoopt dat het nog niet te laat is om die banden te herstellen.

Het is misschien wel een van de meest besproken momenten van de afgelopen tijd: Frits Wester die in zicht- en hoorbaar labiele toestand verscheen voor de camera. Het ontging de kijkers van RTL Nieuws niet en het voorval was direct onderwerp van gesprek op sociale media. Niet veel later kozen RTL Nieuws en Wester op 20 september samen voor een rustpauze.

Bekijk ook: Video: Bezorgde kijkers RTL Nieuws schrikken van vreemd optreden Frits Wester

Inmiddels is Wester, na onder meer een maand in een afkickkliniek in Zuid-Afrika, weer klaar om aan het werk te gaan. Hij is maar liefst 20 kilo afgevallen en voelt zich mentaal en fysiek fit. Het kostte de politiek verslaggever echter langere tijd moeite om toe te geven dat hij een alcoholverslaving had. ,,Je ontkent het altijd en gaat zelf in die dingen geloven. Zo van: het komt wel goed, morgen weer beter”, vertelde hij maandagavond aan Jinek. ,,Je stelt het uit, ontkent het. Je denkt: de ander heeft een groter probleem, bij mij valt het wel mee. Het klassieke verhaal.”

De meerdere waarschuwingen die Wester kreeg, van zowel collega’s als directe naasten, moedigden hem ook niet aan om zijn alcoholverslaving gedag te zeggen. Sterker nog, Wester dronk zelfs zo’n 6/7 glazen wijn per dag en nuttigde daarnaast ook zo’n driekwart liter wodka. ,,Ik dronk echt veel te veel.”

Confrontatie

Toch besloot de verslaggever, na de break die werd ingelast bij RTL en een verontrustende leverwaarde na bloedonderzoek, zijn verslaving te erkennen en een afkickkliniek op te zoeken. Dat was confronterend, ook al wilde Wester in Zuid-Afrika in eerste instantie ook niet inzien hoe ernstig zijn alcoholprobleem was.

Lees ook: Frits Wester stopt tijdelijk bij RTL Nieuws, erkent nu tóch alcoholprobleem

Of zijn alcoholverslaving veel kapot heeft gemaakt? Die vraag kwam bij Wester hard binnen. Zichtbaar ontdaan en met een brok in zijn keel reageerde hij: ,,Absoluut.” Wát Wester dan precies kapot had gemaakt met zijn alcoholprobleem werd in het midden gelaten, maar hij was er wel van overtuigd dat die banden te herstellen zijn. ,,Dat denk ik wel. Dat hóóp ik wel”, reageerde hij.

Wester stelde inmiddels ‘veel te hebben teruggekregen’, weer te sporten en veel meer tijd terug te hebben. ,,Ik zal altijd een alcoholist blijven. Maar wel een nuchtere alcoholist.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen