Lezing IVN over terugkeer wolf in Nederland

Print
Lezing IVN over terugkeer wolf in Nederland

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Tegelen / Reuver -

Zijn wolven gevaarlijk voor mens en huisdier? Op deze en andere vragen geeft Bram Houben op 22 januari antwoord in een lezing bij IVN De Steilrand.

Wolven worden al een jaar of drie steeds vaker gesignaleerd in Nederland en hoewel het er maar weinig zijn, neemt hun aantal toe. Vanaf de zomer van 2018 heeft voor het eerst sinds eeuwen een wolf een vast territorium op de Veluwe en zijn ook de eerste Nederlandse wolvenwelpen geboren.

Bram Houben van Wolven in Nederland laat zien waar deze wolven vandaan komen en waarom ze zich weer in Nederland en België vestigen. Hij vertelt hoe je hun sporen kunt herkennen en gaat in op hardnekkige misverstanden en mythes over wolven die anno 2020 nog altijd niet uit de wereld zijn. Houben legt ook uit of en hoe mensen zichzelf en hun dieren moeten beschermen tegen wolven.

De lezing vindt plaats in Huis van de Wijk de Glazenap aan de Spechtstraat in Tegelen en begint om 20.00 uur. De toegang is ook voor niet-leden gratis. Het werkgebied van IVN De Steilrand strekt zich uit van Beesel tot Tegelen.