Belgische ANWB adviseert: ‘Koop geen diesel’

Print
Belgische ANWB adviseert: ‘Koop geen diesel’

Foto ter illustratie

Voor de meeste particuliere rijders is diesel economisch niet meer interessant. Dat concludeert de VAB, Belgische evenknie van de ANWB, op basis van een budgettest.

Het is voor het eerst dat de VAB (Vlaamse Automobilisten Bond) dieselauto’s in sterke mate afraadt. Alleen voor degene die tenminste 30.000 kilometer per jaar aflegt, of bijvoorbeeld een caravan wil trekken, is een diesel economisch nog interessant, klinkt het. Voor wie minder dan 30.000 kilometer rijdt kan de meerprijs van een diesel niet meer terugverdiend worden. Zowel in België als in Nederland is de dieselbrandstof lang niet meer zo voordelig als enkele jaren geleden.

Voor veelrijders kan CNG (aardgas) een goedkoper alternatief zijn, meent de VAB. Een ander alternatief voor de veelrijder is de plug-in hybride, die kan worden opgeladen met een stekker.

Net als in Nederland, stappen ook in België steeds meer automobilisten over van diesel op benzine. Door de nieuwe verbruiks- en emissietest WLTP blijken het verbruik en de CO2-uitstoot bij veel auto’s aanzienlijk hoger dan voorheen werd aangenomen. Dit geldt vooral voor de zeer populaire SUV’s.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen