Carnavalsonderscheiding Alde Knoeper voor Rob van den Beuken

Print
Carnavalsonderscheiding Alde Knoeper voor Rob van den Beuken

Rob van den Beuken. Afbeelding: CV D’n Dreumel

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De Ald Preense van carnavalsvereniging D’n Dreumel uit Horst hebben D’n Alde Knoeper dit jaar toegekend aan Rob van den Beuken.

De onderscheiding wordt jaarlijks door de oud-prinsen van D’n Dreumel toegekend aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging en het carnaval in Horst. Rob van den Beuken werkt als grafisch vormgever al vanaf 1982 mee aan de Klos, de jaarlijkse uitgave van D’n Dreumel. Na Toon Jenniskens maakt hij het langst deel uit van de commissie die het carnavalsblad samenstelt. Ook maakt hij het ontwerp voor onder meer ’t Klöske en de Vlieger.

Daarnaast was hij als lid van HCH actief voor de vier boerenbruiloften die door de hockeyclub werden georganiseerd. In 1992 vervulden hij en zijn vrouw Helmie de rol van getuigen. Verder ontwerpt hij al 29 jaar de hoes voor de Horster carnavals-cd. In 1983 stond hij aan de wieg van joekskapel Kleffe Zök, die hem in 1997 bij zijn afscheid benoemde tot ere-lid.

Rob van den Beuken treedt in de voetsporen van zijn vader Sraar, die de Alde Knoeper in 2001 ontving. De uitreiking is op woensdag 5 februari in zaal De Lange in Horst.