Themamaand Noord-Korea in bibliotheek Panningen

Print
Themamaand Noord-Korea in bibliotheek Panningen

Dansmanifestatie bij de Juche Tower. Afbeelding: Marc Roth

Panningen -

Marc Roth geeft op 22 januari een lezing over Noord-Korea in de bibliotheek van Panningen. Vooraf wordt een documentaire vertoond en is er een expositie van Koreaanse kunst.

Roth organiseert reizen naar het Aziatische land, dat voor een groot deel nog ontoegankelijk is voor buitenlanders. Hij geeft een inkijkje in wat volgens veel westerlingen de meest gesloten samenleving ter wereld is en wil laten zien dat Noord-Korea meer is dan louter ‘verbeelde werkelijkheid’. Hij illustreert de lezing met afbeeldingen, (korte) clips en ander zelden vertoond beeldmateriaal van het leven in Noord-Korea.

De lezing wordt georganiseerd door Bibliotheek Panningen en Vrouwengilde Helden en duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Niet-leden betalen 2,50 euro entree.

Vooraf is de anderhalf durende documentaire ‘De verbeelde werkelijkheid’ te bekijken. Dit kan op vrijdag 17 januari om 15.00 uur, zaterdag 11 en 18 januari om 10.30 uur. De expositie van kunst uit Noord-Korea duurt tot 22 januari.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen