Limburgse buurtprojecten dingen mee naar Kern met Pit-trofee

Print
Limburgse buurtprojecten dingen mee naar Kern met Pit-trofee

In heel Limburg, zoals hier in Ysselsteyn, hebben ‘burgers met pit’ ook in 2019 de handen uit de mouwen gestoken. Afbeelding: De Limburger

Tienray / Castenray / Ospel / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Beringe / MariaHoop -

Het beste buurtinitiatief van Limburg wordt zaterdag in Ospel beloond met de Kern met Pit Trofee en een bedrag van 1500 euro. Sociale projecten uit de hele provincie dingen mee naar deze prijs.

Eén van de kanshebbers is Stichting Residence De Stek, die in Castenray een ontmoetingscentrum voor ouderen realiseerde met daarnaast vijf sociale huurwoningen voor mindervalide en invalide senioren. Andere projecten zijn de renovatie van een verouderde speeltuin in Ysselsteyn, de herinrichting van het plein voor de kerk in de Weerter wijk Boshoven als evenementenlocatie, de aanleg van een duurzame kaboutertuin in Tienray, de inrichting van een ontmoetingsplek in Beringe, de Baarlose Battertmobiel, de transformatie van de kerk in Vredepeel tot gemeenschapshuis, de realisatie van trefpunten met speelvoorzieningen in Maria-Hoop en een duo-fietsproject in Oirlo.

Tijdens de bijeenkomst in de Haaze-Hoof in Ospel ontvangen de initiatiefnemers van honderd projecten die in 2019 zijn afgerond, het predicaat Kern met Pit en een cheque van duizend euro.

De provinciale trofeewinnaar gaat door naar de landelijke finale van Kern met Pit op 28 maart en komt in aanmerking voor de Gouden Pit, waaraan een geldbedrag van 3000 euro is verbonden.