Schuldhulpmaatje Parkstad genomineerd voor Appeltje van Oranje

© Appeltje van Oranje

Woensdag 15 januari is de laatste dag dat publiek kan stemmen op het project Schuldhulpmaatje Parkstad, dat is genomineerd voor een Appeltje van Oranje van het Oranjefonds.

onze verslaggever

Het appeltjes is een beeldje naar een ontwerp van prinses Beatrix, waaraan een geldprijs van 15.000 euro is gekoppeld. Schuldhulpmaatje Parkstad is er veel aan gelegen het appeltje te winnen. „Met dat geld kunnen we nog meer mensen uit de schulden helpen”, stelt Marc Bijl.

Vrijwilligers

Schuldhulpmaatje Parkstad draait met ruim honderd vrijwilligers die mensen met schulden helpen daar vanaf te komen door hen langdurig te begeleiden. Jaarlijks worden op deze manier ruim duizend mensen uit de schulden geholpen. Koningin Máxima heeft het project eerder dit jaar nog bezocht.

Publieksstem

Om de winkansen van het project uit Parkstad te verhogen, is het de bedoeling dat we zo veel mogelijk publieksstemmen verzamelen, benadrukt Bijl. Dat gebeurt via de website van het Oranjefonds. Bijl: „We hebben inmiddels al 775 stemmen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal