Schuldhulpmaatje Parkstad genomineerd voor Appeltje van Oranje

Print
Schuldhulpmaatje Parkstad genomineerd voor Appeltje van Oranje

Afbeelding: Appeltje van Oranje

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Kerkrade / Eygelshoven / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Brunssum / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Schimmert / Hulsberg -

Woensdag 15 januari is de laatste dag dat publiek kan stemmen op het project Schuldhulpmaatje Parkstad, dat is genomineerd voor een Appeltje van Oranje van het Oranjefonds.

Het appeltjes is een beeldje naar een ontwerp van prinses Beatrix, waaraan een geldprijs van 15.000 euro is gekoppeld. Schuldhulpmaatje Parkstad is er veel aan gelegen het appeltje te winnen. „Met dat geld kunnen we nog meer mensen uit de schulden helpen”, stelt Marc Bijl.

Vrijwilligers

Schuldhulpmaatje Parkstad draait met ruim honderd vrijwilligers die mensen met schulden helpen daar vanaf te komen door hen langdurig te begeleiden. Jaarlijks worden op deze manier ruim duizend mensen uit de schulden geholpen. Koningin Máxima heeft het project eerder dit jaar nog bezocht.

Publieksstem

Om de winkansen van het project uit Parkstad te verhogen, is het de bedoeling dat we zo veel mogelijk publieksstemmen verzamelen, benadrukt Bijl. Dat gebeurt via de website van het Oranjefonds. Bijl: „We hebben inmiddels al 775 stemmen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen