Drie daders aangehouden voor gewelddadige woninginbraak Holtum

Print
Drie daders aangehouden voor gewelddadige woninginbraak Holtum

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Holtum -

De politie heeft dinsdagochtend drie personen aangehouden die verdacht worden van het plegen van een gewelddadige woninginbraak in Holtum op tweede kerstdag.

Het gaat om twee mannen van 32 en 48 jaar uit Maastricht en een 33-jarige vrouw uit Heerlen.

Twee inbrekers hebben de bewoner van het huis zodanig mishandeld, dat hij moest worden behandeld in het ziekenhuis.

Mishandeling

Een half uur voor middernacht werd ingebroken bij de woning aan de Voss van Holtumstraat. Een bewoner die op dat moment aanwezig was sloeg alarm, een andere bewoner die juist thuiskwam betrapte beide inbrekers op heterdaad. Na een korte worsteling met de indringers werd hij met een zwaar voorwerp geslagen door de daders. De inbrekers vluchtten vervolgens via een raam het pand uit en gingen in de richting van de Edwin Aldrinstraat. Daar zijn ze vermoedelijk in een blauwe auto gestapt, met daarin mogelijk nog een derde verdachte. De inbrekers vertrokken volgens de recherche zonder buit.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen