Projecten uit Amby, Susteren en Sittard dingen mee naar titel ‘Beste buurtinitiatief van Limburg’

Print
Projecten uit Amby, Susteren en Sittard dingen mee naar titel ‘Beste buurtinitiatief van Limburg’

De Schwienswei. Afbeelding: Annemiek Mommers

Maastricht / Itteren / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop -

Dorpskern Amby, de Schwienswei in Sittard en Schutterij St. Petrus & Paulus uit Susteren maken kans op het beste buurtinitiatief van Limburg.

Het beste buurtinitiatief van Limburg wordt zaterdag in het Noord-Limburgse Ospel beloond met de Kern met Pit Trofee en een bonusbedrag van 1500 euro. Sociale projecten uit de hele provincie dingen mee naar deze prijs. Tijdens de bijeenkomst in de Haaze-Hoof ontvangen de initiatiefnemers sowieso het predicaat Kern met Pit en een cheque van 1.000 euro. De provinciale trofeewinnaar gaat door naar de landelijke finale van Kern met Pit op 28 maart en komt in aanmerking voor de Gouden Pit, waaraan een geldbedrag van 3000 euro is verbonden.

Amby

De Maastrichtse wijk Amby dingt mee met hun project: Dorpskern Amby. Buurtbewoners willen de sociale cohesie in de wijk verbeteren en daarmee de leefbaarheid van Amby. Dit doen ze door het creëren van een aantrekkelijker verblijfsklimaat.

Susteren

Schutterij St. Petrus & Paulus kent het project: Een schitterende schutterij, op de Hei. De schutterij realiseert een nieuw verenigingsgebouw ter vervanging van de bestaande keet. Hiermee verruilen we muizenoverlast, bevroren leidingen en verrotte constructies voor energie-efficiëntie, veiligheid en functionele ruimte.

Sittard

Project Schwienswei en Insecten behelst het natuurgebied De Schwienswei, een natuur- en recreatiegebied aan de noordelijke stadsrand van Sittard en het grensgebied met het Duitse Tüddern. Sinds 2015 heeft de Schwienswei een actieve werkgroep ‘Vrienden van de Schwienswei’ die zich breed inzetten voor het natuurbehoud van dit gebied.