Verzameling met 6500 keer ‘Stille Nacht’ van overleden Meerlonaar gaat naar museum

Print
Verzameling met 6500 keer ‘Stille Nacht’ van overleden Meerlonaar gaat naar museum

Reinier Thiesen is op 13 januari overleden. Zijn verzameling gaan naar een museum. Afbeelding: René Poels

Meerlo -

De 6500 versies van het kerstlied Stille Nacht die verzameld zijn door Reinier Thiesen uit Meerlo gaan naar het Museum Nostalgie in het Brabantse Langenboom. Vlak voor kerst was de familie van de verzamelaar nog naarstig op zoek naar iemand die de platen, cd’s en andere geluidsdragers wilde hebben.

Reinier Thiesen heeft in de loop der jaren waarschijnlijk de grootste verzameling van het kerstlied Stille Nacht ter wereld bij elkaar gebracht. Meer dan 6500 verschillende versies uit alle hoeken van de wereld laat de Meerlonaar achter.

Lees ook: Gratis af te halen: ruim 6500 versies van het kerstlied ‘Stille Nacht’

Zelf zal hij niet meer meemaken dat zijn verzameling naar Museum Nostalgie verhuist. Thiesen is op maandag 13 januari overleden aan de gevolgen van Alzheimer. Een dag voor zijn overlijden heeft zijn familie overeenstemming bereikt met het Nostalgie Museum. Dit is een museum waar heel veel grote verzamelingen - van miniatuur kermisattracties tot huishoudelijke apparaten en tractoren, bromfietsen of doktersspullen- bij elkaar zijn gebracht.

Het is nog niet duidelijk wanneer de verzameling van Reinier Thiesen in Langenboom te zien zal zijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen