Dialectmiddag Salon Remunj in teken van vrijheid

Print
Dialectmiddag Salon Remunj in teken van vrijheid

Pierre Bakkes leest een column voor. Afbeelding: Lé Giesen

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch / Sint Odiliënberg / Paarlo / Reutje -

Toos Schoenmakers uit Vlodrop is één van de vier dichters uit Platbook 22 die zondag 19 januari voordragen uit eigen werk in Salon Remunj.

De andere drie auteurs zijn Wim Kallen uit Sittard, Annie Schreuders-Derks uit Susteren en redacteur Paul Weelen. De dialectmiddag in de Oranjerie in Roermond staat geheel in het teken van vrijheid. Pierre Bakkes uit Montfort leest een zelfgeschreven column voor. De Neerlandicus en oud-streektaalfunctionaris is gepromoveerd op het dialect van zijn geboorteplaats. Ook beeldend kunstenaar Marleen Hansen uit Sint Odiliënberg haakt in op het thema. Muziek is er van Hans Emmen en Hildegard Moonen. Het programma start om 14.00 uur, de entree bedraagt 5 euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen