Raspberry Maxx (Meijel) stopt: de roze bril gaat af

Print
Raspberry Maxx (Meijel) stopt: de roze bril gaat af

Afbeelding: © Raspberry Maxx

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

Na vijftien jaar stoppen Carlo Peters en Henny van Bergeijk met hun bedrijf Raspberry Maxx. “We staan bovenop de berg en willen op het hoogtepunt stoppen.”

Raspberry Maxx is een frambozenkwekerij in Meijel. Het bedrijf levert onder meer aan bakkerijen en verswinkels, maar heeft bij de kwekerij ook eigen horeca met terras en een winkel. Daar worden ook zelfgemaakte sauzen, siroop en nectar van frambozen verkocht. Het bedrijf verkoopt haar producten ook online. En ruim twaalf jaar lang al staan Peters en Van Bergeijk ook iedere week op markten in Utrecht en Amsterdam.

Loslaten

Na vijftien jaar vinden de ondernemers het mooi geweest. “De roze bril gaat af”, zegt Van Bergeijk. “We hadden drie opties: flink investeren in installaties, doorgaan zonder te investeren of gecontroleerd stoppen. Na lang wikken en wegen heeft de laatste optie het gewonnen. Het voelt goed. We zien het als de kunst om op het goede moment het lef te hebben om los te laten.”

Werknemers

Tot en met februari gebruiken de eigenaren om de voorraad te verkopen. Van Bergeijk: “Er werken bij ons veertien medewerkers, ongeveer de helft daarvan heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Met gemeente en UWV zijn we bezig om voor hen ander werk te vinden. Dat gaat zeker lukken.” Wat ze zelf gaan doen, weet Van Bergeijk nog niet. “Even niets! We hebben vijftien jaar lang bijna zeven dagen per week gewerkt. We gaan zeker weer aan de slag. Ik zal waarschijnlijk iets met eten gaan doen, maar we hebben ook andere interesses. Carlo is filosoof, bijvoorbeeld. We zullen zien.”

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg