Gezondheidstoestand gevallen circusartieste is verder verbeterd

Print
Gezondheidstoestand gevallen circusartieste is verder verbeterd

Afbeelding: ANP

De gezondheidstoestand van de circusartieste die ten val kwam in theater Carré is verder verbeterd. Ze heeft weer meer gevoel in haar benen ten opzichte van vorige week, zegt theaterproducent Henk van der Meijden, organisator van het Wereldkerstcircus, na een bericht hierover bij AT5. „Ze moet donderdag nog een operatie ondergaan. Maar het ziet er alweer positiever uit.”

Van der Meijden denkt dat Kristina Vorobeva, die samen met haar man Rustem Osmanov tijdens hun acrobatenact zo’n 10 meter naar beneden viel, mogelijk volgende week het ziekenhuis mag verlaten. „Daarna volgt een revalidatie.” Of ze haar werk weer zal kunnen oppakken, is volgens hem nog niet duidelijk. „Dat wil ze wel heel graag.”

Lees ook: Toestand gevallen circusartieste verbeterd: gevoel in benen deels terug

De Russische acrobate moest na de val een dubbele operatie aan haar nek ondergaan en voelde haar benen niet meer. Osmanov kwam ervanaf met een hersenschudding en raakte in shock, maar is inmiddels hersteld.

Het duo, dat onder de naam Sky Angels optreedt, zweeft in hun act aan riemen, die ze soms met hun handen, maar soms ook alleen met hun tanden vasthouden. De artiesten vielen omdat een tand afbrak van Osmanov.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen