Biologische boeren Limburg bieden kennis aan bij stimulering kringlooplandbouw

Print
Biologische boeren Limburg bieden kennis aan bij stimulering kringlooplandbouw

Voorzitter John Janssen van Biologisch Limburg bood dinsdag op het provinciehuis een stappenplan aan om te komen tot een grotere aandeel kringlooplandbouw.

Maastricht / Itteren -

Biologische boeren verenigd in Biologisch Limburg hebben dinsdag op het provinciehuis in Maastricht aan gedeputeerde Hubert Mackus het aanbod gedaan om hun kennis aan te bieden bij het verder stimuleren van kringlooplandbouw.

Een delegatie van ongeveer vijftien biologische boeren was naar het provinciehuis gegaan om daar het tienstappenplan aan te bieden voor het bevorderen van duurzamere vormen van landbouw.

Positief

Gedeputeerde Hubert Mackus stond positief tegenover het initiatief van de Limburgse biologische boeren. „Dit past prima in de kant de we ook als provincie op willen. Als provincie willen we een rol spelen als aanjager van kringlooplandbouw.” Hij benadrukte dat de gangbare landbouw tegelijkertijd ook steeds duurzamer wordt.

Loop

Het tienstappenplan werd dinsdag ook in Den Haag aangeboden aan minister Carola Schouten van Landbouw. Biologisch Limburg, organisatie van biologische boeren, en de Natuur- en Milieufederaties, waaronder die in Limburg, ondersteunden daar een loop voor kringlooplandbouw van Delfgauw naar het Binnenhof in Den Haag. Er liepen ook enkele biologische boeren uit Limburg mee.

Tal van organisaties vinden dat er meer stappen gezet moeten worden om te komen tot kringlooplandbouw en andere vormen van duurzamere landbouw.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen