Biologische boeren Limburg bieden kennis aan bij stimulering kringlooplandbouw

Print
Biologische boeren Limburg bieden kennis aan bij stimulering kringlooplandbouw

Voorzitter John Janssen van Biologisch Limburg bood dinsdag op het provinciehuis een stappenplan aan om te komen tot een grotere aandeel kringlooplandbouw.

Maastricht / Itteren -

Biologische boeren verenigd in Biologisch Limburg hebben dinsdag op het provinciehuis in Maastricht aan gedeputeerde Hubert Mackus het aanbod gedaan om hun kennis aan te bieden bij het verder stimuleren van kringlooplandbouw.

Een delegatie van ongeveer vijftien biologische boeren was naar het provinciehuis gegaan om daar het tienstappenplan aan te bieden voor het bevorderen van duurzamere vormen van landbouw.

Positief

Gedeputeerde Hubert Mackus stond positief tegenover het initiatief van de Limburgse biologische boeren. „Dit past prima in de kant de we ook als provincie op willen. Als provincie willen we een rol spelen als aanjager van kringlooplandbouw.” Hij benadrukte dat de gangbare landbouw tegelijkertijd ook steeds duurzamer wordt.

Loop

Het tienstappenplan werd dinsdag ook in Den Haag aangeboden aan minister Carola Schouten van Landbouw. Biologisch Limburg, organisatie van biologische boeren, en de Natuur- en Milieufederaties, waaronder die in Limburg, ondersteunden daar een loop voor kringlooplandbouw van Delfgauw naar het Binnenhof in Den Haag. Er liepen ook enkele biologische boeren uit Limburg mee.

Tal van organisaties vinden dat er meer stappen gezet moeten worden om te komen tot kringlooplandbouw en andere vormen van duurzamere landbouw.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen