Schietpartij om drugs in Heerlen: rechtbank laat Fransman vrij

Print
Schietpartij om drugs in Heerlen: rechtbank laat Fransman vrij

Afbeelding: Arnaud Nilwik

Heerlen / Hoensbroek -

Een 31-jarige Fransman, die verdacht wordt van betrokkenheid bij een schietpartij in Heerlen op 17 mei 2019 mag terug naar zijn land. De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag het verzoek van advocaat Luc Bien om de voorlopige hechtenis van de verdachte op te heffen gehonoreerd.

De Franse politie hield de man, die in mei op de vlucht was geslagen, op 19 september aan bij een verkeerscontrole. Enkele weken later werd hij overgeleverd aan Nederland.

Lees ook: Slachtoffer schietpartij Heerlen had conflict met vier personen

Het OM verdenkt de man van poging tot doodslag op een 28-jarige man uit Heerlen. Het slachtoffer raakte in mei op een speelveldje aan de Verschuurstraat in conflict met vier personen. Zij zouden onenigheid hebben gekregen over de verkoop van drugs. Tijdens de ruzie werden schoten gelost, waardoor het slachtoffer zwaargewond raakte. De vier mannen, onder wie de vermeende schutter, zijn allemaal Fransen. De drie anderen zullen als getuigen worden gehoord.

Omdat de Fransman voortvluchtig was, vaardigde de rechter-commissaris een Europees arrestatiebevel uit. Dit leidde vier maanden geleden tot de aanhouding van de 31-jarige man. In zijn pleidooi om zijn cliënt weer in vrijheid te stellen bracht advocaat Bien onder andere naar voren dat het slachtoffer erg wisselende verklaringen over de rol van de vermeende schutter heeft afgelegd.