Video: Hooischuur in Kerkrade tot de grond toe afgebrand

Print

Meerdere voertuigen naar grote brand in Kerkrade. Video: De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven -

In de Anstelvallei in Kerkrade is dinsdagavond een hooischuur tot de grond toe afgebrand. De brand brak rond acht uur uit. Binnen de kortste keren stond het gebouw in lichterlaaie. Niemand raakte gewond.

De brandweer rukte met groot materieel uit. Er werden drie blusvoertuigen ingezet, aangevuld met een stuk of vijf hulpwagens. Al snel werd duidelijk dat de schuur niet meer te redden was. De brandweer probeerde allereerst te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar andere gebouwen in de buurt. In de schuur lag onder meer hooi van schapenhouder Lei Crombach. „Ze hebben nog een stuk of vijtien balen kunnen weghalen”, vertelde hij. „Maar de rest is verloren.”

In de schuur bevonden zich dinsdagavond geen dieren. „De schapen staan gelukkig in een wei bij Haanrade”, aldus Crombach.

De brandweer liet de schuur gecontroleerd uitbranden, bevestigde woordvoerder Kim Stevens. De afgebrande schuur stond in de buurt van hoeve Nieuw Ehrenstein, die onlangs voor miljoenen is opgeknapt. Dat monumentale pand liep echter geen gevaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen