Opvallende koerswijziging: MVV zet deur open voor investeerders

Print
Opvallende koerswijziging: MVV zet deur open voor investeerders

Afbeelding: Ermindo Armino

MVV zet de deur open voor investeerders. Dat is een opvallende koerswijziging in het beleid van de Maastrichtse club, die tot nu toe externe geldschieters pas als laatste optie beschouwde.

De handreiking naar mogelijke investeerders is een van de punten die MVV in een persbericht noemt dat dinsdagavond is verstuurd. Het bestuur van de Maastrichtse club presenteert daarin de resultaten van de evaluatie die in de winterstop is gehouden. MVV blijft overigens ook open staan voor een partnership met een andere, grotere club.

Lees ook: MVV heeft op alle fronten nieuw elan nodig

Zoals De Limburger al eerder meldde, vertrekt directeur Paul Penders met onmiddellijke ingang. Zijn contract wordt ontbonden. Volgens MVV legt hij naar aanleiding van de conclusies uit de evaluatie zijn functie neer ‘omdat hij onvoldoende perspectief ziet in de toekomst’. Zijn functie wordt voorlopig door diverse leden van het bestuur overgenomen.

De clubleiding houdt vertrouwen in trainer Fuat Usta. Wel zijn er vanwege de teleurstellende resultaten ‘indringende gesprekken’ gevoerd met de coach. Met de genoemde maatregelen hoopt MVV het vertrouwen in de club weer te herstellen.

Luister hier naar de nieuwste aflevering van de Voetbalpodcast van De Limburger:

Alles over de derby en zo komen Fortuna en VVV uit de winterstop | Voetbalpodcast #39. Video: De Limburger