Belgisch stel laat zes kinderen ineens achter: ‘Je zal ons niet meer zien’

Print
Belgisch stel laat zes kinderen ineens achter: ‘Je zal ons niet meer zien’

Hun busje werd met draaiende motor teruggevonden, maar van het stel ontbreekt ieder spoor Afbeelding: RV/AD

Justitie in België houdt er serieus rekening mee dat het vermiste koppel Shujaat Yawary (40) en Kauhsar Hussain (38) niet meer in leven is. Het stel van Afghaanse afkomst verdween op tweede kerstdag spoorloos. Ze vertrokken ’s nachts met hun bestelwagen en lieten hun zes kinderen vol vragen achter. ,,Je zal ons niet meer zien”, zei de vader voor het vertrek tegen een van zijn dochters.

,,We sluiten geen enkel scenario uit, zelfs niet dat er sprake is van moord”, bevestigt Vlaamse justitie tegenover dagblad Het Laatste Nieuws, nadat dinsdag in België - drie weken na de verdwijning - een opsporingsbericht werd verspreid. Yawary (40) en Hussain (38) verlieten tussen middernacht en 6 uur ’s ochtends hun woning in de Rue de la Station in Carnières (Morlanwelz), ten westen van Charleroi.

De twee reden rond 4 uur ’s ochtends weg in een witte VW Transporter met kenteken 1-CNZ-869. De bestelwagen werd twee uur later teruggevonden op een verlaten bedrijfsterrein in Charleroi. De deuren van de auto stonden open en de motor daaide nog, maar van de inzittenden ontbrak ieder spoor.

Volgens de Belgische krant La Dernière Heure werd vlak bij het voertuig een vrouwenschoen gevonden. Het voertuig van het stel zou niet als gestolen geregistreerd staan. Duikers gingen op 27 december in een nabijgelegen plas op zoek naar eventuele lichamen, maar zonder succes.

Bloedsporen

Voor hun vertrek sprak de vader onheilspellende woorden tegen een van zijn dochters. ,,Je zal ons wellicht niet meer zien.” Volgens de kranten van Sudpresse werden in het appartement van het koppel en in de VW Transporter bloedsporen aangetroffen, maar dat wil het parket niet bevestigen.

Of het gaat om een gezinsdrama of een moord in de criminele sfeer, is niet duidelijk. ,,We houden alle scenario’s open”, klinkt het. De vader of de moeder waren geen bekenden van politie.

De zes kinderen van het koppel worden opgevangen bij een zus van de vader. ,,We proberen hen een zo normaal mogelijk leven te laten leiden, in verband met school en dergelijke”, vertelde zij tegen Sudpresse.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen