Duitse technopionier Sven Väth draait in Complex Maastricht

Print
Duitse technopionier Sven Väth draait in Complex Maastricht

Sven Väth Afbeelding: Cocoon Recordings

Maastricht / Itteren -

De Duitse dj en producer Sven Väth (55) geeft op 30 mei een optreden in Complex in Maastricht, zo heeft de Limburgse dancehotspot woensdag bekendgemaakt. Väth wordt gezien als een van de pioniers in de techno.

De dj en producer, bijgenaamd Papa Väth, richtte diverse platenlabels op. Begin jaren tachtig draaide hij voor het eerst in een club, nadat hij als puber in aanraking was gekomen met het nachtleven. Dat gebeurde op Ibiza, het feesteiland waar hij elk jaar met een van zijn labels clubavonden verzorgt. De afgelopen jaren draaide hij ook op het wereldberoemde Belgische festival Tomorrowland. Volgens kenners is hij altijd belangrijk geweest voor de ontwikkeling van de Duitse elektronische identiteit.

Complex

Op de dag van het optreden in Maastricht draait Väth in Amsterdam ook op het 909 Festival. In Complex geven dezelfde avond Hush & Sleep, West & Hill en Maurizio Schmitz een optreden. Kaarten zijn vanaf zaterdag te koop.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen