BoekStartcoach moet ouders enthousiasmeren om voor te lezen

Print
BoekStartcoach moet ouders enthousiasmeren om voor te lezen

De BoekStartcoach hoort bij BoekStart. Afbeelding: Bibliocenter

Heythuysen -

Ouders kunnen voortaan een BoekStartcoach tegenkomen op het consultatiebureau in Heythuysen, een deskundige van de bibliotheek die ouders van jonge kinderen enthousiast maakt om voor te gaan lezen.

De BoekStartcoach hoort bij BoekStart, het leesbevorderingsprogramma waarmee de bibliotheek zich al meer dan tien jaar inzet om jonge kinderen en hun ouders het plezier in boeken en voorlezen te laten ervaren. De coach gaat op het consultatiebureau met ouders in gesprek over het programma BoekStart en over het belang van voorlezen aan jonge kinderen. Met als insteek het voorleesplezier bij jonge ouders promoten en de ontwikkelingskansen van hun kinderen vergroten.

“Tijdens de bezoeken van ouders aan het consultatiebureau staat de ontwikkeling van hun kind centraal. Taalontwikkeling is daarvan een belangrijk onderdeel. Net als de Bibliotheek benadrukt het consultatiebureau het belang van (voor)lezen: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen”, stelt een van de initiatiefnemers van het programma.

De BoekStartcoach in Leudal is een samenwerking tussen Kunst van Lezen, GGD Limburg-Noord en Bibliocenter.