Asbest vrijgekomen bij afgebrande hooischuur in Kerkrade, brandgeur waait naar Eygelshoven

Bij de afgebrande hooischuur in de Anstelvallei in Kerkrade is asbest vrijgekomen. Enkele velden rond de schuur, waar delen van de dakplaten terecht zijn gekomen, zijn daarom met lint afgezet.

Ruben van Erp

De schuur brandde dinsdagavond tot de grond toe af. Bij het incident kwam asbest uit het dak in de directe omgeving terecht. Woensdagochtend werd gestart met het opruimen, maar volgens de asbestsaneerder kan het nog enkele dagen duren voordat alles weg is.

De brandweer liet de schuur gecontroleerd uitbranden. Tot woensdag laat in de middag waren nog enkele kleine vlammen te zien. Door de wind waaide de rook in de richting van Eygelshoven. De brandgeur was daar op veel plekken gedurende de hele dag te ruiken.

© De Limburger

De brand brak dinsdag rond acht uur uit. Binnen de kortste keren stond het gebouw in lichterlaaie. Niemand raakte daarbij gewond.

Lees ook: Hooischuur in Kerkrade tot de grond toe afgebrand

© De Limburger

De brandweer rukte met groot materieel uit. Al snel werd duidelijk dat de schuur niet meer te redden was. De brandweer probeerde allereerst te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar andere gebouwen in de buurt. Mede doordat de sterke wind richting Eygelshoven stond, werden de omliggende schuren en een huis gespaard.