Asbest vrijgekomen bij afgebrande hooischuur in Kerkrade, brandgeur waait naar Eygelshoven

Print

Smeulende resten Kerkrade. Video: De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven -

Bij de afgebrande hooischuur in de Anstelvallei in Kerkrade is asbest vrijgekomen. Enkele velden rond de schuur, waar delen van de dakplaten terecht zijn gekomen, zijn daarom met lint afgezet.

De schuur brandde dinsdagavond tot de grond toe af. Bij het incident kwam asbest uit het dak in de directe omgeving terecht. Woensdagochtend werd gestart met het opruimen, maar volgens de asbestsaneerder kan het nog enkele dagen duren voordat alles weg is.

De brandweer liet de schuur gecontroleerd uitbranden. Tot woensdag laat in de middag waren nog enkele kleine vlammen te zien. Door de wind waaide de rook in de richting van Eygelshoven. De brandgeur was daar op veel plekken gedurende de hele dag te ruiken.

Asbest vrijgekomen bij afgebrande hooischuur in Kerkrade, brandgeur waait naar Eygelshoven
Foto: De Limburger

De brand brak dinsdag rond acht uur uit. Binnen de kortste keren stond het gebouw in lichterlaaie. Niemand raakte daarbij gewond.

Lees ook: Hooischuur in Kerkrade tot de grond toe afgebrand

Asbest vrijgekomen bij afgebrande hooischuur in Kerkrade, brandgeur waait naar Eygelshoven
Foto: De Limburger

De brandweer rukte met groot materieel uit. Al snel werd duidelijk dat de schuur niet meer te redden was. De brandweer probeerde allereerst te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar andere gebouwen in de buurt. Mede doordat de sterke wind richting Eygelshoven stond, werden de omliggende schuren en een huis gespaard.

Meerdere voertuigen naar grote brand in Kerkrade. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen