Politie zoekt vergeefs in het water naar vermiste Flynn (24)

Print
Politie zoekt vergeefs in het water naar vermiste Flynn (24)

Met verschillende vaartuigen wordt in het kanaal in het centrum van Helmond gezocht naar de vermiste Flynn. Afbeelding: Bert Jansen

Heerlen / Hoensbroek -

De politie zocht woensdag tevergeefs in het water bij de Havenweg in Helmond naar de vermiste Flynn Posthumus (24) uit Heerlen. De Limburger wordt al sinds nieuwjaar vermist. De bootjes waarmee gezocht werd, zijn rond 14.30 uur uit het water gehaald. In het zoekgebied, van de spoorbrug tot Sluis 7, is niets gevonden. Nieuwe zoekingen worden niet uitgesloten.

,,Wij hopen dat er nog tips binnen komen die ons kunnen helpen in het onderzoek”, aldus een woordvoerster van de politie. ,,Ik sluit niet uit dat er nog meer zoekingen komen. Wij nemen deze vermissing zeer serieus.

Flynn vierde nieuwjaar in Helmond met vrienden. Hij verliet rond vier uur in de ochtend, in zijn eentje, een kroeg aan de Noord Koninginnewal in Helmond. In plaats van richting het huis van zijn vriend in de Leonardusbuurt wandelde de Limburger, in ieder geval in eerste instantie, de andere kant op.

Lees ook: Politie toont camerabeelden van vermiste Flynn Posthumus (24) uit Heerlen

Politie zoekt vergeefs in het water naar vermiste Flynn (24)
De vermiste Flynn Posthumus. Foto: Familie Posthumus

De Heerlenaar arriveerde nooit bij het huis van zijn vriend. Sindsdien ontbreekt ook elk spoor. Waar hij uiteindelijk naartoe is gelopen, is niet duidelijk. Uit onderzoek is wel gebleken dat zijn telefoon, nadat hij al was vertrokken in de kroeg, nog een keer contact heeft gemaakt met een mast in het centrum van Helmond.

Lees ook: Weekend vol zoekacties naar vermiste Flynn uit Heerlen levert nog niets op

‘Voor het laatst gezien’

Volgens de politie is Flynn voor het laatst gezien in de omgeving van de Noord Koninginnewal. ,,Het dichtstbijzijnde water stroomt langs het Havenplein. Daarom is daar gezocht”, aldus de politie op Twitter. ,,Ook willen we met deze zoeking zaken kunnen uitsluiten.”

Voor de zoektocht werden twee bootjes ingezet; één met een sonar, één met een speurhond.

Politie zoekt vergeefs in het water naar vermiste Flynn (24)
Bij de zoektocht naar de vermiste Flynn wordt gezocht in het kanaal tussen Julianabrug en Havenbrug in Helmond. Foto: ED/RV

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →