Hangplek in Valkenburg blijft op huidige plek bij rolschaatsbaan

Print
Hangplek in Valkenburg blijft op huidige plek bij rolschaatsbaan

De hangplek bij de rolschaatsbaan. Afbeelding: De Limburger

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De hangplek voor jongeren uit het centrum van Valkenburg blijft op de huidige locatie bij de voormalige rolschaatsbaan.

De gemeente heeft diverse alternatieve plekken bekeken, maar het college van B en W komt tot de conclusie dat de bestaande locatie aan de Burgemeester Henssingel veruit de beste is. Het terrein wordt wel opnieuw ingericht, aldus het college in een brief aan de omwonenden.

Twintig plekken

De gemeente heeft in totaal twintig plekken in en rond het centrum bekeken. Daarvan zijn er uiteindelijk drie verder uitgewerkt: het parkeerterrein van voetbalclub Walram, de parkeerplaats aan het Geulstrand en de Stoepertweg in Broekhem-Noord.

Lees ook: Valkenburg op zoek naar ontmoetingsplek voor puberende jongeren

Alle drie die plekken zijn ongeschikt, vindt het college. Bij het voetbalterrein wordt gedeald. Het college wil jongeren daar niet mee confronteren. Op de andere twee alternatieve locaties mag op grond van het bestemmingsplan geen schuilhok gebouwd worden.

Buiten centrum

Bij de Stoepertweg speelt verder nog mee dat het terrein ver buiten het centrum ligt. „De vraag is of de jeugd deze locatie zal opzoeken”, aldus het college.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen