Nederland hofleverancier in UEFA-fanteam van 2019

Print
Nederland hofleverancier in UEFA-fanteam van 2019

Virgil van Dijk met Frenkie de Jong. Links Matthijs de Ligt. Afbeelding: AD/Pim Ras Fotografie

Nederland is sterk vertegenwoordigd in het UEFA-fanelftal van 2019. Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong hebben een plek gekregen in het team van het jaar.

Met drie Nederlanders in de basis is Nederland hofleverancier van het team dat door meer dan twee miljoen publieksstemmen is samengesteld. Van Dijk won met Liverpool de Champions League en maakte indruk met het Nederlands elftal. Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong stoomden met Ajax door tot de halve finale en zijn, net als Van Dijk, in 2020 actief op het EK voetbal.

EK

Liverpool levert naast Van Dijk ook Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Andrew Robertson en Sadio Mané in de basiself. Kevin de Bruyne heeft een plek op het middenveld naast De Jong. De Bruyne imponeerde bij Manchester City en slaagde er met België in om als eerste land geplaatst te zijn voor het EK 2020.

Voorin vormen Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski en Lionel Messi een fraaie aanval met Mané. Messi werd door de UEFA al verkozen tot aanvaller van het jaar, mede dankzij zijn topscorerstitel met twaalf treffers. Ronaldo voegde in 2019 de Italiaanse landstitel en de Nations League toe aan zijn indrukwekkende palmares.

Luister hier naar de nieuwste aflevering van de Voetbalpodcast van De Limburger:

Alles over de derby en zo komen Fortuna en VVV uit de winterstop | Voetbalpodcast #39. Video: De Limburger