Dier van de week: Milley

Milley. © Op de Smakterheide

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week: Milley, een Mechelse herderteef van bijna 2,5 jaar oud.

Redactie

Milley heeft in korte periode twee baasjes gehad. Ze is herplaatst door een rangordeprobleem en omdat het niet klikte met de andere hond.

Leukste kenmerk?

„Milley is een vrije hond in de omgang naar mensen toe. Ze vindt het heerlijk om mee naar buiten te gaan, maar reageert wisselend naar soortgenoten. Haar voorkeur gaat uit naar een stabiele reu.”

Wat is haar favoriete bezigheid?

„Ze is graag buiten op de speelweides. Ze speelt met balletjes, maar is hierbij niet gedreven.”

Heeft ze minpuntjes?

„Milley is op zoek naar een consequentie doch eerlijke baas. Ze heeft mooie grote oren, die ze alleen nog dient te gaan gebruiken. Ze ziet nu nog in veel dingen een spelletje en bepaalt zelf wanneer ze zin heeft om haar taak uit te voeren. Milley kan niet geplaatst worden bij vee, hier gaat ze achteraan. Hierdoor plaatsen we haar ook niet bij kleine kinderen.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zijn op zoek naar een fijne plek met voldoende tijd, ruimte en ervaring met het ras. We verwachten dat Milley zeker zal gaan waken. Een cursus zou haar zeker niet misstaan. Ze is geen geschikte hond voor in een woonwijk, maar een plek achteraf zou ideaal voor haar zijn.”

Gaat jou hart sneller kloppen van deze spontane hond? Neem dan vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray. Tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800. Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.