Buurtbewoner naar rechter om komst islamitisch meisjesinternaat Blerick

Print
Buurtbewoner naar rechter om komst islamitisch meisjesinternaat Blerick

De stichting wil een voormalig kantoorpand aan de Alberickstraat in Blerick betrekken. Afbeelding: Google Street View

Blerick -

Tegen de komst van een islamitisch meisjesinternaat naar Blerick is beroep aangetekend bij de rechtbank in Roermond.

Het beroep is ingesteld door Jan Janssen, bewoner van de wijk Vastenavondkamp. Hij was één van de 91 personen die bij de gemeente Venlo bezwaar maakten tegen het plan van Stichting Islamitisch Centrum Venlo. Bedoeling van die instelling is dat in een pand aan de Alberickstraat doordeweeks circa twintig meisjes van twaalf tot achttien jaar gaan verblijven. De meisjes gaan overdag naar de middelbare school. In het internaat krijgen ze buiten schooltijd onder andere godsdienstles en huiswerkbegeleiding.

Lees ook: Zienswijzen houden komst islamitisch meisjesinternaat naar Blerick niet tegen

Volgens Janssen hebben de initiatiefnemers onvoldoende informatie verstrekt, zijn er niet genoeg parkeerplaatsen in de buurt en zou het internaat niet bijdragen aan de integratie van de meisjes. Ook wijst hij de rechtbank op het aantal ingediende zienswijzen. Hij wil dat de vergunning wordt vernietigd.

Het college van B&W van Venlo stelde in december dat de aanvraag van Stichting Islamitisch Centrum Venlo voldoet. Het college werkt mee aan de plannen omdat het ‘in de samenleving van vandaag past dat we elkaar de ruimte geven’.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen