Steen uit lichtmonument Holocaust tijdelijk in Roermond

Print
Steen uit lichtmonument Holocaust tijdelijk in Roermond

De bevrijding van concentratiekamp Auschwitz wordt ook in Roermond herdacht. Afbeelding: Getty Images

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Ter herdenking aan de bevrijding van concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz, hèt symbool van de Holocaust, wordt op de Markt in Roermond zondag 26 januari een (tijdelijk) monument onthuld.

Het betreft zeshonderd stenen uit het nationaal monument Levenslicht dat donderdag 16 januari in Rotterdam wordt onthuld. De 104.000 stenen (het aantal slachtoffers van de Holocaust in Nederland) uit het monument, die dankzij ultraviolet licht lijken te ademen, worden vervolgens over zo’n 170 gemeenten verspreid. Ook Roermond doet mee aan dit tijdelijk monument.

De onthulling vindt om 18 uur plaats door burgemeester Rianne Donders. Het monument is te zien in de avonduren tot en met 29 januari. Voorafgaand aan de onthulling wordt in de tuinzaal van het stadhuis stilgestaan bij de joodse bevolking in Roermond in de Tweede Wereldoorlog.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen